tisdag 25 september 2012

Hösten sätter fart...Nu känns det verkligen att hösten är här. Kallt som bara den på mornarna och löven börjar bli gulröda och faller ned en efter en. En fin men ruggig årstid är här. Mycket händer nu i höst. Flytten är snart nära och nu känner jag av det mer och mer. Har helt enkelt haft för mycket för mig innan så har inte hunnit reflektera så mycket över att jag snart ska flytta till eget :) Dock blir det mycket framöver nu också. Vet inte hur jag kommer hinna med alllt, men på något sätt får det lov att funka. I princip varje dag fram till november är fullspikad, så blir inte mycket tid över till något annat just nu än domaruppdrag, praktik, flytt, och hinna spendera tid med den jag älskar över allt annat <3 Tyvärr blir det annat som får lida. Tiden till att träffa mina bästa vänner och även få tid över till mig själv och bara få släppa allt och få ladda batterierna igen. Men men, den tiden kommer väl senare i höst. Nu blir det stenhård fokus på alla förberedelser inför flytten, mycket som ska fixas. Tills vidare får ni njuta av några härliga hösbilder på väg från Borlänge till Falun med x40 här om dagen, samt tunnelfärd med Rc6 genom Arlandatunneln. 

Arbetsturer som de jag har upp till Falun är nog helt klart en av de bästa. Tänk er att man först går upp tidigt på morgonen och förbereder färd norrut. Det är fortfarande lite småkyligt ute, solen är snart på väg upp. Start från Sthlm C, tät trafik och mycket att hålla koll på. Mycket tågmöten blir det och mycket signalbesked att hålla koll på. En hel del vikande/hejande på förbipasserande kollegor blir det också. Beroende av tågtyp håller man en rätt hög hastighet 160-200 km/h större delen av vägen tills dess att man närmar sig studentstaden Uppsala som man lätt känner igen på håll när man ser domkyrkans mäktiga torn och slottet. Efter att ha stannat till i Uppsala viker man av upp mot Sala och trafiken lättar avsevärt då man glider förbi på enkelspår genom en del skog och över en del fält. Efter Sala breder lanskapet ut sig, man passerar några små sjöar, nån våtmark, ser en och annan ormvråk segla förbi bredvid tåget. Har man tur får man ibland se havsörn segla förbi med sin vackra fjäderdräkt. Mäktiga djur! Efter att ha passerat några små orter som Avesta Krylbo, Hedemora och Säter blir det dags att stanna till i Borlänge. Här byter man bana till en äldre bana som tar oss upp till Falun. Här glider man förbi i lite lägre hastigheter och hinner njuta mer av naturen. Stora sjöar breder ut sig precis intill järnvägen och solen är på väg upp nu över sjön och bergen i fjärran. På sidan står några lövträd som nyss blivit sådär härligt färgglada som de bara blir under början av hösten. I hytten har du en kopp te och en smörgås som du packat upp från väskan. Inom kort är du framme i Falun, solen är nu uppe och den värmer mer och mer. Väl framme är det dags att ha rast innan man åter vänder till Sthlm.
En mycket bra dag på jobbet helt enkelt! :)

Dessa bilder är mestadels tagna från en av de förarhytter där man tyvärr inte har så brett synfält så bilderna ger inte en helt riktig bild av hur det ser ut i verkligheten, men men, hoppas att de ger en någorlunda bild av den iallafall. Håll till godo!

X40 hytt, Borlänge-Falun
Samt Rc6 hytt ArlandatunnelnInga kommentarer:

Skicka en kommentar